SteveOlureS wobblerbolt

Az oldalon feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, a megrendelés pontos feltételeiről az alábbi elérhetőségeken kap felvilágosítást. A csalik egyedi rendelésre készülnek.

Rendelések leadása és információ kérés a steveolsonhun@gmail.com e-mail címen lehetséges.

 

Az általam készített csalik mindegyike balsa fából készül. Impregnálás után egy alapozó gyantarétegre kapják meg a festést. Ha fóliás csaliról van szó, akkor a fólia a gyanta alá kerül. Majd festés után csalitípustól függően fedő gyanta, vagy több réteg fedő lakkréteg kerül a wobblerekre.

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel muszáj megírnom, hogy egyes csalitípusoknál akár fél év is lehet a várakozási idő. Ilyenek a vevők által színtől függetlenül csak “whitewalker”-ként emlegetett wtd csalik. Éppen ezért előfordulhat, hogy ha valaki több típusú csaliból válogat, akkor valamelyik, akár egy hónapon belül kész lehet, van amelyik pedig csak hónapokkal később. Ugyanis gazdaságtalan, észszerűtlen és logikátlan lenne összevissza csalikat készíteni. A wobblerek készítése blokkokban történik. Egy típusból 10-50 darab készül egyszerre.

Postázás előre utalással ajánlott levélként, csomagként, vagy futárral történik. Postaköltség minden esetben a vevőt terheli. Fizetni csak akkor kell, ha a megrendelt termékekkel elkészültem.

Csali: minijerk

Célhal: balin, csapósügér

Hossz: ~5,5 centiméter

Súly: 6,6~6,9 gramm

Tulajdonság: lassan süllyedő

Horog: 10-es méret

Színek: white foiled, chrome witch, SFC

Ár: 3500,-Ft / darab

Ez a csali súlyához és méretéhez képest kifejezetten jól dobható. Elsősorban a felső vízréteg vallatására ajánlom balinra és csapósügérre. Emellett a minijerk adott már vevőknek kapitális domolykót, kisebb süllőt és csukákat is.

Elsősorban akkor használom, amikor a balinok már nem, vagy egyáltalán nem akarják leszedni a felszíni csalikat, de felszínen, vagy annak közelében rabolnak.

Ajánlott vezetési stílusok:

1.) Beérkezés után hagyom süllyedni a csalit, majd lefelé, vagy oldalra tartott botspiccel gyorsan, agresszíven rángatom – pöcögtetem. Fontos, hogy ne rántsunk bele nagyokat. Ez egy kis méretű csali, az apró gyors tempóban történő rángatásra reagál jól.

2.) Beérkezés után hagyom süllyedni, majd a fent leírt módon történő vezetés közben egy – egy ütemet kihagyva hagyom süllyedni, aztán folytatom a vezetést a leírtak szerint, majd megint egy – egy ütemet kihagyva hagyom süllyedni…..

Mindkét vezetési stílusnál elég durván támadják a balinok, viszonylag ritka a rontott kapás.

Kis csaliról lévén szó ajánlott a horog szakállak fogóval történő lenyomása, mert előfordul, hogy letorkozzák!

 

Csali: WTD – walk the dog (nagy duci)
Célhal: balin, csapósügér, csuka, domolykó, feketesügér
Hossz: ~8 centiméter

Súly: 10,2~10,6 gramm
Tulajdonság: felszíni
Horog: 6-os méret
Színek: white walker, chrome witch, black purple, dead walker
Ár: 3850,-Ft / darab

Egy igazi távdobó néma WTD. Az egyik legrégebbi csalitípusom, ami elég sok kísérleten ment keresztül súlyozásban és festésben is. A legtöbbet keresett szín a WTD-im közül mérettől függetlenül a képen is látható white walker.

A klasszikus walk the dog vezetési technikánál lefelé tartott botspiccel kell akkorákat ütni a csaliba, hogy az felvegye a ritmust és szépen két irányba kitérve “sétáljon”. Ez a ritmus – tempó horgász és helyzetfüggő. Az alap tempón a szituáció és a halak kapókedve – étvágya alapján lehet változtatni. Az egészen lassú vezetéstől a másodpercekre megállított csalin át a felfelé tartott botspiccel történő, ütemes tempón át, az eszeveszett vízen pattogtatott csaliig. Nincs tuti recept, de a felszíni csalira történő kapásnál nincs nagyobb élmény!

A legdurvább helyzetek is előfordulhatnak, amire megannyi felszíni csalival fogott hal után sem lehet felkészülni!

A felsorolt célhalakon kívül jászkeszeg és különböző tengeri halak voltak már terítéken.

Csali: WTD – walk the dog  (kis duci)
Célhal: balin, csapósügér, domolykó, feketesügér
Hossz: ~ 6 centiméter

Súly: 6,5 ~ 6,8 gramm
Tulajdonság: felszíni
Horog: 8-os méret
Színek: white walker, chrome witch, black purple, dead walker, copery
Ár: 3650,-Ft / darab

 

Egy igazi távdobó néma WTD. Az egyik legrégebbi csalitípusom hat centiméter hosszú verziója. Azt hiszem a felszíni csalijaim közül a hat centiméteres white walker az, ami összességében a legtöbb  halat adta a vevőimnek.

A klasszikus walk the dog vezetési technikánál lefelé tartott botspiccel kell akkorákat ütni a csaliba, hogy az felvegye a ritmust és szépen két irányba kitérve “sétáljon”. Ez a ritmus – tempó horgász és helyzetfüggő. Az alap tempón a szituáció és a halak kapókedve – étvágya alapján lehet változtatni. Az egészen lassú vezetéstől a másodpercekre megállított csalin át a felfelé tartott botspiccel történő, ütemes tempón át, az eszeveszett vízen pattogtatott csaliig. Nincs tuti recept, de a felszíni csalira történő kapásnál nincs nagyobb élmény!

A legdurvább helyzetek is előfordulhatnak, amire megannyi felszíni csalival fogott hal után sem lehet felkészülni!

Csali: WTD – slim axehead

Célhal: balin, csapósügér
Hossz: ~ 7 centiméter
Súly: 6,5 ~ 7 gramm
Tulajdonság: felszíni
Horog: 8-os méret
Színek: white walker, chrome witch, whitesilver walker, blacksilver walker, sfc
Ár: 3950,-Ft / darab

 

 

 

Ez egy vékonyított testű WTD típus, ami a sima axehead után volt a következő lépés. Vékony teste miatt nem repül olyan messzire, mint kövérebb testvére, de azért szégyenben nem marad a dobótávot illetően.
Ez a csali kicsit más, mint a klasszik „duci” WTD. Lapos teste és magas oldalprofilja miatt nagy kitérésekkel mozog. Vezethető hagyományos módon is, de egy kicsit feszesebb bottal, lefelé tartott botspiccel a megfelelő ütemet eltalálva a fejrésze be – bebukik a víz alá. Ez a lehetőség bizonyos esetekben nagyon hatékony tud lenni.
A csalival főként a balinokat, csapósügereket céloztam meg, de van egy vevőm aki rengeteg jó csukát, és néhány süllőt is zsákmányolt velük. Ez a csali azonban a fogakkal szemben elég sérülékeny, a vékony kialakítás miatt. Szerintem egy igazán különleges típus és az új festés felett fóliázott darabokkal igen jó hínárlakó egyedeket is sikerült már becsapnom, volt amit fényes délben. Hiába no a kanáleffektet sokszor a legnagyobb fényben is benyelik.

Csali: mini wave minnow
Célhal: balin, csapósügér, domolykó
Hossz: ~ 5,5 centiméter
Súly: 5,5 ~ 5,8 gramm
Tulajdonság: felúszó
Horog: 10-es méret
Színek: white foiled, chrome witch, sfc, voodoo child, green evil
Ár: 3750,-Ft / darab

 

 

A wave család első tagja, amit több wobblertípus is követni fog a jövőben. Ez egy kicsi mélyre törő, agresszíven verető minnow típus. Púpos csali, hullámos hasi résszel. Elsősorban balinra készült arra az időszakra, amikor kisebb halakra vadásznak vízközt és nem kell túlzottan nagyot dobni. A balinok mellett eddig csapósügéreket és süllőket is sikerült becsapni az alap színváltozatokkal. Folyóvízi teszten is megállta a helyét a sodrásban, és a fehér fóliásra volt lekövetésem, kapásom, egy elég haltalan délelőttön domolykóktól, ezért készül belőle, direkt nekik tervezett szín is., nem hiába. 😉

Csali: pac – man crank
Célhal: domolykó, jász, balin, csapósügér
Hossz: ~ 3,5 centiméter
Súly: ~ 4,6 gramm
Tulajdonság: felúszó
Horog: 10-es méret
Színek: blackorange voodoo child, green evil
Ár: 3750,-Ft / darab

 

 

 

Az az igazság, hogy ez a csali nem volt tervben eredetileg. Teljes mértékben a véletlen műve. Korábban egyedi rendelésre készült néhány 3,5 centis egyhorgos zero crankbait. Többen kértétek, hogy dozerből is készülhetne 3,5 centiméteres egyhorgos változat. Aztán az egyik rendelés alkalmával a finnek véletlenül egyel kisebb terelőt küldtek, mint ami a dozerbe kell. Így megszületett a pac – man crank első darabja egy beszakadt 4 centiméteres testből. Az első három „igazi” példányt Petya barátom tesztelte, aztán beindult a sorozatgyártás.

A domolykók imádják!

Csali: wave the dog
Célhal: balin, csuka, csapósügér, feketesügér
Hossz: ~ 8 centiméter
Súly: ~ 10,5 gramm
Tulajdonság: felszíni
Horog: 6-es méret
Színek: green bass, white bass, orange bass, fluo bass
Ár: 4500,-Ft / darab

 

 

 

A wave család legújabb tagja a wave the dog. Ez egy merőben más WTD, mint amiket eddig készítettem. Nincs seggre súlyozva, éppen belóg a hátsó része a vízszinteshez képest. Ez a WTD a sima víz csalija. Amikor beindul, elég lomha mozgással teszi azt, hiszen az orr része bekerül a víz alá és elkezdi túrni, elég nagy mennyiségű vizet megmozgatva. A csalinak jóformán csak a háta van kint a vízből. Nem egy gyors WTD, inkább lassabb, csukás a mozgása, amit a nagyobb verzió az első pecán be is bizonyított. Egyenlőre a kisebb kerül fel a shopba, a naggyal még van meló.

Hullámzásban is működik a csali, de arra a számítani kell, hogy abban az esetben subwalk típusú csalivá minősül, vagyis bebukik a víz alá teljes egészében. De így is maximum pár centivel a felszín alatt mozog. Folyóvízen még nem lett tesztelve.

A leírtakból világosan kitűnik, hogy nem egy gyors, pattogós WTD, de a balinok az első teszteken így is díjazták.

Csali: wave shad
Célhal: balin, süllő, csuka, (harcsa, kősüllő, csapósügér, domolykó, jászkeszeg, márna)
Hossz: ~ 7,5 centiméter

Súly: ~ 10,5 gramm
Tulajdonság: felúszó (40-50 centi mélyre megy le)
Horog: 6-os méret
Színek: foiled black, foiled SFC, folied white, foiled firetiger, fluo orange belly, fluo yellow belly
Ár: 4500,-Ft / darab

A wave shad egy vasárnap délután született meg, amikor kicsit beleuntam a white walkerek gyártásába. Az első példánynál kihagytam mindenféle száradási, meg kötési időt, így hamar kész volt az első “fóliás tűztigris”. Ez a csali felúszó, rendkívül jól dobható és nagyon jól bírja az erős sodrást is. Én még nem tudtam olyan vízben meghúzni, ahol ne maradt volna atom stabil.

A csali hátsó része billeg, a teste pedig negyedeket forog a tengelye körül ide – oda.

Első sorban süllőre és balinra készítettem küszívásos, vagy torzsás nádas szituációkra, de azóta mindenhol megállta a helyét. Csapósügértől a folyóvízi 143 centis harcsáig mindent fogtak – fogtunk vele. Kétszeres erősségű VMC horoggal vannak szerelve és a balsafa test miatt azért nem végletekig fog és harcsaálló csalitípus ez sem.

Nem véletlen ennél a csalinál ez a szaggatott fóliás kialakítás. A halak ennek a be-becsillanó oldalprofilnak ritkán tudnak ellenállni. Kanáleffekt. 😉

Az alap 7,5 centiméteres hossz mellet 5,5, illetve 9,5 centiméteres hosszban is rendelhető a feltüntetett színekben.

 

 

Szépen sorban jön az összes csali. Egy kis türelmet kérek mindenkitől!